Stamopbouw

De basis van het hok van Joop Groenen is gelegd in 1962. Een opgevangen duif van de Gebr. Janssen uit Arendonk ligt aan de basis van de kolonie van Joop. Gezien de enorme successen die met nazaten uit deze duif behaald zijn was de liefde naar het ras van de Gebr. Janssen geboren.

 

jordan

Uit nazaten van deze duiven werd in 1991 "Jordan" geboren. Jordan werd in 1993 beste Asdoffer van Nederland. Hij won in dat jaar maar liefst 17 prijzen waarvan 8 keer de eerste prijs.

president

De President stamt ook uit de Gebr. Janssen familie. Lijn Oude Merckx.

 

De kruising Jordan maal de President bracht Joop landelijk op een zeer hoog niveau. Zie de vele reportages die over Joop zijn geschreven en de menu-items "Uitslagen wedvluchten" en "Kampioenschappen" op deze website.

Stil zitten is achteruitboeren dat beseft Joop terdege. Maar waar haal je versterking als je al op zo'n niveau zit? Veel is uitgeprobeerd maar zoals zo vaak weinig is gelukt.

De laatste tien jaar zijn met groot succes duiven ingebracht van Willem de Bruijn uit Reeuwijk. Uit nagenoeg al zijn toppers zitten nazaten. De belangrijkste zijn: Kleine Blauwe, Zidane, Blue Fame, Olympic Hurricane, Erika, Titan, Hestia, Jeroen, Blue Favori, Nauwelaertsdoffer, Uranus en Isadora.

Ook een succesvolle inbreng komt van Fr. Rutten uit Horst LB. Dit zijn duiven van Gerard Koopman (lijn Kleine Dirk en Noble Blue) en Kannibaallijn. Ook van Faan Wetzels uit Eijsden LB. zitten enkele duiven die prima voldaan hebben.


(klik om te vergroten)

Joop Groenen
Nassaustraat 19
6576 BP Ooij (bij Nijmegen)
T: +31 (0)24 663 17 30
E: info@joopgroenen.nl

Contact

Please, enter your name
Please, enter your phone number
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message
© 2018 Contentiteit