Over Joop Groenen

Hartelijk dank dat u de tijd neemt om mijn website te bezoeken.

Mijn naam is Joop Groenen en ben geboren in 1948. Mijn vrouw Ellen is ook een verwoed duivenmelkster. Zij heeft de jonge duiven verzorgd tot 2007. Gezondheidsproblemen maakte het voor haar niet langer mogelijk de duiven nog langer te verzorgen. Voor Joop een heel gemis omdat ze vooral met de jonge duiven nagenoeg onverslaanbaar was. Maar gelukkig is ze nog steeds een grote steun voor Joop.

Joop zit al vanaf kinds af aan in de duivensport. Een opgevangen Belg in 1962 bleek het startsein voor een glanzende carrière in de duivensport. Deze "Belg" bleek namelijk eigendom te zijn van de meest beroemdste duivenliefhebbers aller tijden namelijk de Gebr, Janssen uit het Belgische Arendonk. Met jongen uit deze duif wist Joop het Nationale Jeugdkampioenschap binnen te halen. Een mooiere stimulans kun je als beginnend liefhebber nauwelijks bedenken.

Joop is eigenlijk zijn hele leven al een succesvol duivenliefhebber geweest. Er gaat geen jaar voorbij of hij staat bij de kampioenen. Vooral de laatste 15 jaar staat er geen maat meer op. Kettinguitslagen aan de lopende band en dat tegen de zwaarste concurrentie. Zowel op regionaal als op landelijk niveau behoort hij tot de toppers. Wie oogstte in den lande in al die jaren zoveel kampioenschappen als hij???  Op grond hier van namen al heel wat duivensportjournalisten de moeite om Joop aan het lezerspubliek voor te stellen. Zowel in binnen- als buitenland is Joop een bekend fenomeen.

Ik hoop dat u de moeite zult nemen om kennis te nemen van de verdere inhoud van deze website. Ik wens u daarbij heel veel leesplezier.