Kweekduiven

Stamopbouw.

 

De basis van het hok van Joop Groenen is gelegd in 1962.  Een opgevangen duif van de Gebr. Janssen uit Arendonk ligt aan de basis van de kolonie van Joop. Gezien de enorme successen die met nazaten uit deze duif behaald zijn was de liefde naar het ras van de Gebr. Janssen geboren.

Uit nazaten van deze duiven werd in 1991 "Jordan" geboren. Jordan werd in 1993 beste Asdoffer van Nederland.  Hij won in dat jaar maar liefst 17 prijzen waarvan 8 keer de eerste prijs.

 

De President stamt ook uit de Gebr. Janssen familie. Lijn Oude Merckx. 

De kruising  Jordan maal de President bracht Joop landelijk op een zeer hoog niveau. Zie de vele reportages die over Joop zijn geschreven en de rubrieken "uitslagen en kampioenschappen" verder in deze website.
Stil zitten is achteruit boeren dat beseft Joop terdege.

  

Maar waar haal je versterking als je al op zo'n niveau zit?   Veel is uitgeprobeerd maar zoals zo vaak weinig is gelukt.

 

De laatste tien jaar zijn met groot succes duiven in gebracht van Willem de Bruijn uit Reeuwijk. Uit nagenoeg al zijn toppers zitten nazaten. De belangrijkste zijn:  Kleine Blauwe, Zidane, Blue Fame, Olympic Hurricane, Erika, Titan, Hestia, Jeroen, Blue Favori, Nauwelaertsdoffer, Isadora etc.

 

Ook een succesvolle  inbreng komt van Fr. Rutten  uit Horst LB. Dit zijn duiven van Gerard Koopman (lijn Kleine Dirk en Noble Blue) en Kannibaallijn.

 

Een duif die zeker ook een grote inbreng heeft gehad in de huidige stam is "Harry".

Hij is de vader van de "De Wonderzusjes "Alida" en "Ellen"  respectievelijk 2e en 11e Nationale Asduif Jonge Duif NPO.  De moeder van deze duiven is weer uit de lijn Jordan x President.

 

Zie in onderstaande afbeeldingen de belangrijkste kweekduiven: