Stamopbouw.

De basis van het hok van Joop Groenen is gelegd in 1962.  Een opgevangen duif van de Gebr. Janssen uit Arendonk ligt aan de basis van de kolonie van Joop. Gezien de enorme successen die met nazaten uit deze duif behaald zijn was de liefde naar het ras van de Gebr. Janssen geboren. In de jaren zestig en zeventig werd gezocht naar de beste hokken die met het ras Janssen furore maakten.

Zo kwam Joop terecht bij Wout Smeulders uit Nuenen en Dr. Linssen uit Helmond. In die jaren behoorden beide liefhebbers tot de landelijke

top. Ook wist Joop beslag te leggen op een kleindochter van "De Lieveling" van Nic. Janssen uit Gronsveld.

Uit deze duiven werd in 1991 "Jordan" geboren. Jordan werd in 1993 de beste Asdoffer van Nederland in de toenmalige Vredesduif

competitie met 17 prijzen waarvan 8 maal een eerste prijs. Jordan heeft zich op het kweekhok ontwikkeld als de absolute stamvader.

Ontelbare kampioenen zijn geboren uit deze doffer en zijn nazaten.

Vooral gekruist met wederom een duif van de Gebr. Janssen (uit de lijn van de Oude Merckx) werd "De President" geboren. Deze doffer was niet alleen een formidabele vlieger met vier eerste prijzen tegen duizenden duiven maar ook een begenadigd kweker.

De kruising  Jordan maal de President bracht Joop landelijk op een zeer hoog niveau. Zie de rubrieken "uitslagen en kampioenschappen" verder in deze website. Stil zitten is achteruit boeren dat beseft Joop terdege.

Maar waar haal je versterking als je al op zo'n niveau zit?   Veel is uitgeprobeerd maar zoals zo vaak weinig is gelukt.

Via zijn vriend Marco van Slooten uit Laren Gld. worden jaarlijks een 30 tal jonge duiven uit de beste duiven van Leo Heremans/Willem de Bruijn uitgeprobeerd.

Marco heeft de ouders van deze duiven in 2010 aangeschaft bij zijn vriend Willem de Bruijn uit Reeuwijk. Uit alle toppers van Willem zitten duiven bij Marco  zoals: Kleine Blauwe, Zidane, Blue Fame, Olympic Hurricane, Erika, Titan, Hestia, Jeroen, Blue Favori, Nauwelaertsdoffer, Isadora etc.
Deze duiven hebben een positieve impuls gegeven bij Joop.

Maar zeer zeker ook enige duiven van Frans Rutten uit Horst (Limburg) voldoen prima.

Maar Frans is ook zeer geslaagd met de inbreng van duiven van Joop.

Als laatste is daar nog een duivin van G & S Verkerk (Reeuwijk, NL) uit de lijn van hun Olympic Ronaldo x Olympic Survivor) die o.a. moeder is van twee doffers die naast formidabel gevlogen te hebben nu hun waarde op het kweekhok meer dan bewijzen.